Sumatra Software

sumatra
Sumatra levert al meer dan 15 jaar de innovatieve Interactive Operational Intelligence voor bedrijven. Sinds de oprichting in 1997 biedt Sumatra organisaties betere informatievoorziening.

Al direct vanaf het begin biedt Sumatra de innovatieve Interactive Operational Intelligence via Internet. Met Interactive Operational Intelligence kunnen gebruikers de informatiebehoefte beter invullen en krijgen ze betere mogelijkheden de organisatie te sturen dan met de conventionele vormen van rapportage. Bovendien biedt de eenvoud van presentatie een uitstekende gelegenheid om informatie direct te presenteren aan andere medewerkers dan het topmanagement, de hele organisatie kan hiervan profiteren.  Door de grotere beschikbaarheid van informatie bij de medewerkers kunnen betere, gefundeerde beslissingen worden genomen. Dit leidt tot een verbeterde bedrijfsvoering waardoor het bedrijf sneller kan reageren op veranderende omstandigheden.

Vandaag de dag is innovatie nog steeds de grondslag van Sumatra. De software is uitgegroeid tot een suite die de complete informatiebehoefte van een organisatie kan invullen. Niet alleen vaste rapportages in de vorm van Interactive Operational Intelligence, maar voor ingewikkelde modellen of ad-hoc rapportages kan een eindgebruiker zelf terecht met een laagdrempelige toegang in Excel.

De informatievoorziening binnen uw organisatie is erg belangrijk. Sumatra biedt u gebruiksvriendelijke, en eenvoudige producten waarmee u op basis van actuele gegevens uit uw Exact administratie snel en adequate beslissingen kunt nemen.  Zo kunnen u en uw medewerkers efficiënter werken en wordt er sneller resultaat behaald.

Met Sumatra zijn er vele mogelijkheden tot rapportages:

Interactief informeren

Met behulp Sumatra maakt deze interactieve vorm van informeren levert een belangrijke verbetering op ten opzichte van de gebruikelijke wijze van rapporteren. Bovendien is het eenvoudig om een unieke rapportage te maken:

Door gebruik te maken van bovenstaande mogelijkheden kunt u precies de juiste informatie presenteren die een medewerker nodig heeft om zijn werk goed te kunnen doen. De informatie kan snel opgevraagd worden en afhankelijk van de vraag meer of minder worden geraadpleegd.

Real-time

Een beslissing maken op basis van de huidige stand van zaken is uiteraard beter dan beslissing op basis van verouderde data. De Client-applicatie maakt altijd gebruik van real-time data, waardoor u altijd over de meest actuele gegevens beschikt.

Altijd beschikbaar: op PC of tablet en Internet

Door gebruik van HTML5 is uw informatie in elke moderne browser beschikbaar, op PC, tablet en smartphone. Zo is uw informatie bijvoorbeeld ook te allen tijde beschikbaar voor medewerkers die tijdens een vergadering met een tablet gegevens willen opzoeken. Met de Basic en Professional versie is de Client uitsluitend beschikbaar via intranet, met de Universal versie ook via Internet.

Eigen rapportage

Met uw eigen Sumatra rapportage zorgt u ervoor dat de standaard ERP oplossing perfect zal passen. U kunt direct rapporteren in de gewenste groepen, de voor u belangrijkste eigenschappen selecteren en ervoor zorgen dat uw medewerkers geen tijd meer verliezen met het verzamelen en bundelen van informatie. Bovendien wordt de betrouwbaarheid van de informatie vergroot, omdat de informatie eenduidig opgebouwd wordt.

Gegevens combineren in één overzicht

De interactieve rapportage van Sumatra maakt het eenvoudig om gegevens uit verschillende gebieden samen te combineren in één overzicht, zonder de overzichtelijkheid uit het oog te verliezen. Met slimme rapportages weten uw medewerkers meer in minder tijd en kunnen zij hun werk sneller en beter doen.

Real-time informatie

De behoefte aan actuele informatie is, zeker in ERP omgevingen, groot. Wanneer een klant belt over een order die gisteren geplaatst is, dan heeft de klant direct een antwoord nodig: kunt u leveren, of niet? De slimme interactieve omgeving van Sumatra zorgt ervoor dat vragen over bijvoorbeeld de voorraad altijd actueel beantwoord kunnen worden en er direct actie kan worden ondernomen.

Klantenportaal

Met de Sumatra I4 Client for IIS kunt u uw eigen klantenportaal maken en zo eenvoudig informatie uit uw ERP systeem beschikbaar stellen aan uw klanten of leveranciers. Denk hierbij aan lopende orders, openstaande posten, voorraadposities, kopie facturen, etc. U bepaald zelf wat en tot welk niveau uw klanten inzicht krijgen.